Rollers όλη μαζί η οικογένεια γίνεται; Κι όμως γίνεται!

28 Οκτωβρίου, 2021

Share the story

Rollers όλη μαζί η οικογένεια! Γονείς και παιδιά | Rollaround Skateshop

Αν αναζητάτε έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο για να περνάει καλά όλη η οικογένεια, σας έχουμε την ιδανική πρόταση!

Τα τελευταία χρόνια η έννοια του “family time” έχει αλλάξει πολύ. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που ακολουθούμε καθώς και οι ανάγκες που μας δημιουργεί η καθημερινότητα δεν αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε οικογενειακές στιγμές, που είναι πολύ σημαντικές για το δέσιμο των μελών της οικογένειας.

Ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να απολαμβάνουμε το κάθε λεπτό.

Για τους περισσότερους από εμάς οι στιγμές που ανατρέχουν στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σε οικογενειακές στιγμές είναι εκείνες του δείπνου. Δεδομένου όμως πως οι οθόνες (κινητό, tablet, υπολογιστής, τηλεόραση κ.α.) καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο μας, σιγά σιγά αρχίζει να χάνεται η επικοινωνία και το δέσιμο στο σπίτι. Βέβαια ο ‘’χρόνος της οθόνης’’ είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά στον κόσμο καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος επικοινωνίας, αναζήτησης ειδήσεων και διασκέδασης. Αλλά με μια μικρή παρότρυνση μπορεί να αλλάξει ή έστω να ελαττωθεί η ‘’εξάρτηση’’ από την τεχνολογία. Και πως;

Και κάπου εδώ θα κάνουμε τη δική μας πρόταση που δεν είναι άλλη από τα roller skates γνωστά και ως πατίνια! Εκτός από το οικογενειακό δέσιμο, το roller skating προσφέρει ένα πολύ σημαντικό πρόσθετο όφελος στον οικογενειακό χρόνο, τη σωματική δραστηριότητα.

Πλεονεκτήματα του να περνάμε χρόνο με την οικογένεια:

Τα οφέλη του ποιοτικού οικογενειακού χρόνου είναι αμέτρητα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν γίνει διάφορες μελέτες και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις οικογένειες που περνούν χρόνο μαζί. Με άλλα λόγια, ο χρόνος που περνάμε με την οικογένεια δημιουργεί αυτοπεποίθηση, διδάσκει στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους, ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ γονέων και παιδιών και δημιουργεί υπέροχες αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή.

Η καμπάνια «Let’s Move» που ξεκίνησε στην Αμερική από τη Μισέλ Ομπάμα έχει ως στόχο μια πιο υγιή γενιά παιδιών. Μια πρόταση μεταξύ των άλλων ιδεών αναφέρει πως ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε τον χρόνο της σωματικής δραστηριότητας της οικογένειάς μας είναι να τον προγραμματίσουμε όπως όλες τις άλλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις της εβδομάδας. Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μπορούμε να προσθέσουμε τον «οικογενειακό χρόνο» και να το τηρούμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα με την οικογένεια περιλαμβάνει το πρόγραμμα τόσο πιο υγιή θα μεγαλώνουν τα παιδιά και θα προσφέρουν μεγαλύτερο δέσιμο στην οικογένεια.

 

Γιατί να ξεκινήσετε πατίνια;

Τα fitness inline rollers βοηθούν τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την αύξηση του χρόνου της σωματικής δραστηριότητας και αυτός είναι ένας λόγος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν πατίνια. Το skating γυμνάζει όλο το σώμα, δεν καταπονεί τις αρθρώσεις  και είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή αναπνευστική λειτουργία, τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή. Από τον πιο μικρό μέχρι το μεγαλύτερο μέλος τα οφέλη της άθλησης είναι πολλά.

Rollers: Ένα hobby για γονείς με τα παιδιά | Rollaround Skateshop
Ένα νέο challenge λοιπόν για όλη την οικογένεια καθώς γυμναστική και διασκέδαση θα γίνονται ένα όταν θα βρίσκεστε πάνω στα πατίνια σας. Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις και υπέροχα χαμόγελα.

 

Υπέροχα πατίνια και εξοπλισμός για όλους!

Είτε είστε 4 ετών είτε 104 ετών, τα πατίνια που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι μια ποιοτική κατασκευή που να σας προσφέρουν άνετη εφαρμογή για να μπορείτε να απολαμβάνετε τις βόλτες σας ευχάριστα. Η επιλογή των rollers μπορεί να σας δυσκολέψει καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά με τα είδη των rollers, τα σχέδια και τις τιμές. Για τα παιδιά η επιλογή είναι πιο εύκολη καθώς τα περισσότερα rollers είναι ρυθμιζόμενου μεγέθους που καλύπτουν 4 πλήρη μεγέθη για να μπορούν τα παιδιά, να χαρούν τα πατίνια τους για περισσότερο από μια σεζόν.

TipΑν θέλετε να μάθετε ποιο είναι το ιδανικό ζευγάρι rollers για εσάς ή τα παιδιά σας μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο μας ‘’Ποια rollers να πάρω; Οδηγός αγοράς για να επιλέξεις τα ιδανικά πατίνια!’’

 

Βρείτε το ιδανικό μέρος για να κάνετε πατίνια!

Σίγουρα θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος όπου θα έχει αρκετό χώρο χωρίς εμπόδια ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα πατίνια σας όλοι μαζί με ασφάλεια.

Οικογενειακές στιγμές με rollers στο πάρκο | Rollaround Skateshop

Αν είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να κάνετε rollers ιδανικά επιλέξτε ένα μέρος χωρίς ανηφόρες/κατηφόρες, να έχει επίπεδη επιφάνεια και όσο γίνεται πιο ομαλό έδαφος.  Μια καλή πρόταση για αρχή είναι να επισκεφθείτε ένα άδειο πάρκινγκ ή ένα γήπεδο τένις, μπάσκετ. Όταν αισθανθείτε όλοι άνετα με τα βασικά στάδια, μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατεία της γειτονιά σας, τον ποδηλατόδρομο ή έναν δρόμο που δεν περνούν τα αυτοκίνητα.

Αργότερα τα πατίνια μπορούν να σας οδηγήσουν σε νέες πιο όμορφες τοποθεσίες. Ένα μονοπάτι στο πάρκο, ένας δρόμος δίπλα στην παραλία μπορεί να σας δώσει νέες ιδέες για το πως να μετακινείστε και να σας προσφέρει ακόμη πιο όμορφες αναμνήσεις.

 

Μην ξεχνάτε τον προστατευτικό εξοπλισμό!

Όσον αφορά την ασφάλεια, τόσο τη δική σας όσο και των παιδιών σας θα πρέπει να φοράτε πάντα τον προστατευτικό εξοπλισμό. Η χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού θα αυξήσει σημαντικά την εμπιστοσύνη που θα δείξει η οικογένειά σας στα πατίνια.

Οικογενειακές στιγμές με τα rollers | Rollaround Skateshop

Στις πρώτες βόλτες τα παιδιά μπορεί να διαμαρτυρηθούν και να νιώσουν ενόχληση με τα προστατευτικά και το κράνος, αλλά αν δώσετε το παράδειγμα εσείς και εξηγήσετε πόσο σημαντική είναι η προστασία για να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις βόλτες με τα πατίνια και το ποδήλατο θα γίνει αυτόματο μέρος της διαδικασίας.

Φορώντας τον πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό όπως: το κράνος, τις επιαγκωνίδες, τις επιγονατίδες και τα προστατευτικά καρπού ειδικά στα πρώτα σας ”βήματα” θα νιώθετε ασφαλείς και σύντομα θα γίνει απαραίτητη συνήθεια για όλους.

 

Υπάρχει σχολή για rollers ή ομάδες πατινιών;

Αν βρίσκεστε σε κάποια μεγάλη πόλη, σίγουρα θα βρείτε σχολές ή ομάδες που κάνουν rollers και πατίνια με εβδομαδιαία συνάντηση. Σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν τμήματα ενηλίκωνπαιδιών ή μεικτά τμήματα για να είστε όλη η οικογένεια μαζί. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βρείτε σίγουρα μια σχολή ή έναν σύλλογο rollers όπου και θα σας λύσουν όλες τις απορίες.

Γονείς και παιδιά κάνουν μαθήματα rollers | Rollaround Skateshop

Αργότερα μπορείτε να ακολουθείτε τις βόλτες που διοργανώνουν οι ομάδες που αγαπούν τα πατίνια και να γνωρίσετε νέους φίλους που θα μοιράζεστε την ίδια αγάπη για τη νέα δραστηριότητά σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας και να συμβουλευτείτε βίντεο από τις μεγαλύτερες εταιρείες rollers στον κόσμο.

 

Οικογένειες που κάνουν δραστηριότητες μαζί, μένουν μαζί! 

Το να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δεθείτε ενώ δημιουργούνται συνήθειες που διαρκούν μια ζωή.

 

Και γιατί σας προτείνουμε τα rollers?

Επειδή τα rollers είναι μια τέλεια δραστηριότητα για να έρθεις κοντά με την οικογένεια και να χτίσεις όμορφες αναμνήσεις. Είναι ένα χόμπυ που γυμνάζει όλο το σώμα, βελτιώνει τους δείκτες υγείας και τη φυσική κατάσταση και πάνω από όλα είναι διασκεδαστική για όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξαρτήτως ηλικίας!

 

Τα παιδιά σας έχουν μόνο μια παιδική ηλικία. Κάντε την αξέχαστη!

-> Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, αν ωστόσο χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσουμε όλες τις απορίες σας.

Μπορείτε να μας στείλετε email στο info@rollaround.gr ή να μας βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook Rollaround.gr και στο προφίλ μας στο Instagram rollaround.gr !

Roll you around!

Rollaround Skateshop Logo

Stay up to date with the
latest news