Απίθανα fun facts για τα rollers!

15 Μαΐου, 2021

Share the story

Aπίθανα fun facts για τα rollers που δεν γνωρίζεις!

1. Πρώτη αναφορά των roller skates:

Πίσω στο μακρινό 1743 και κάπου εκεί εμφανίστηκαν για πρώτη φόρα τα rollers όταν σε μία θεατρική παραγωγή οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν πάνω σε μικρές ρόδες ώστε να μιμηθούν τους ανθρώπους που έκαναν ice skating.

 

2. ‘’Crash with roller skates’’

Η επίσημη αναφορά ωστόσο έγινε τη δεκαετία του 1760 όπου ο εφευρέτης John Joseph Merlin πίστευε πως θα ήταν υπέροχη ιδέα ένα παπούτσι πάνω σε ρόδες και εμφανίστηκε σε ένα πάρτυ μασκέ παίζοντας βιολί ώσπου τελικά τα ”έσπασε” πέφτοντας πάνω σε έναν καθρέπτη.

 

3. Πατέντα με πατίνια

Λίγο αργότερα κάπου το 1819 στο Παρίσι o Γάλλος εφευρέτης M. Petitbled κατοχύρωσε την πατέντα των inline roller skates με 3 ρόδες και έπειτα ο James Leonard Plimpton  έφερε την επανάσταση στα πατίνια με την εφεύρεσή του “rocker skates” σχεδιάζοντας τα τετράγωνα πατίνια γνωστά ως quad skates το 1863.

 

4. Γάμος με roller skates?

”I do” και κάπως έτσι καταγράφηκε ο πρώτος γάμος για ένα ζευγάρι το 1912, στο Wisconsin της Αμερικής και μια τελετή όπου έλαβε χώρα πάνω στα πατίνια.

 

5. O Σαρλό πάνω σε rollers?

Και η πρώτη ταινία “The Rink” για τα roller skates έκανε την εμφάνισή της στο cinema το 1916 με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Charlie Chaplin.

 

6. Σερβίροντας με roller skates?

Τα Carhops άρχισαν να εμφανίζονται το 1921, αλλά έγιναν πολύ δημοφιλή ως τα ”εστιατόρια με αυτοκίνητο” στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 όπου σερβιτόρες φορώντας τα πατίνια τους, παρέδιδαν τα γεύματα σε κάθε αυτοκίνητο.

 

7. Υπάρχει μουσείο για τα roller skates?

Το 1980 στο Lincoln της Nebraska ιδρύθηκε το πρώτο μουσείο για τα roller skates με ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: https://www.rollerskatingmuseum.org/ 

 

8. Υπάρχουν roller sports?

Τα Roller sports παίρνουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες (World Games) και στους Παναμερικανικούς Αγώνες (Pan American Games) ενώ σκέφτονται να τα εντάξουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Olympic Games).

 

9. Γυμναστική με τα πατίνια!

Τα Rollers χρησιμοποιούν το 80% των μυών του σώματός σου και σου δίνει μια εξαιρετική προπόνηση cardio, ενώ καίει έως και 650 θερμίδες την ώρα ενώ εσύ διασκεδάζεις.

 

10. Παιδιά και rollers:

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν rollers από την ηλικία των 3 ετών βοηθώντας τα στην ισορροπία.

 

11. Τελευταίο και το πιο σημαντικό είναι:

Πως οι άνθρωποι χαμογελούν πάντα όταν τους λέτε ότι κάνετε rollers! Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα fun fact επειδή τα roller skates είναι μια χαρά που μπορείς να νιώσεις!

Roller Skates Fun Facts | Rollaround Skateshop

-> Αν βρήκες ενδιαφέρον αυτό το άρθρο μην διστάσεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου ή να το ποστάρεις στα social media!

Roll you around!

Rollaround Skateshop Logo

Stay up to date with the
latest news