Κράνος FAQ : Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το κράνος σου!

1 Απριλίου, 2022

Share the story

Blog Κράνος όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις | Rollaround

Rollersskateboardscooterπατίνια ή ποδήλατο; Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου χόμπι ένα είναι σίγουρο, το κράνος είναι απαραίτητο!

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν στο μέγεθος και στη φροντίδα του κράνους ώστε να γνωρίζεις ποιο είναι το κατάλληλο κράνος για σένα καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Let’s brake it down!

Κράνος FAQ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις | Rollaround

Αν θέλεις να κάνεις μια ηλεκτρονική αγορά αλλά δε γνωρίζεις ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για σένα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Πώς να επιλέξω το κατάλληλο μέγεθος για το κράνος μου;

Για να προσδιορίσεις ποιο είναι το σωστό μέγεθος για το κράνος σου θα πρέπει να μετρήσεις τη διάμετρο του κεφαλιού σου. Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις μια μεζούρα, τυλίγοντάς τη γύρω από το κεφάλι, κρατώντας την ακριβώς πάνω από τα αυτιά και στο ίδιο επίπεδο μπροστά με το πίσω μέρος του κεφαλιού. Εάν δεν έχεις μεζούρα στο σπίτι, μπορείς να το κάνεις με ένα κομμάτι σπάγκοκορδέλα ή κορδόνι και με τη βοήθεια ενός χάρακα να μετρήσεις βρεις ακριβώς το μέγεθος σου.

Η σωστή εφαρμογή του κράνους δεν αφορά μόνο το μέγεθος του κεφαλιού αλλά και το σχήμα του κεφαλιού. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το κράνος πριν το αγοράσεις και βρίσκεσαι μεταξύ δύο μεγεθών, σου προτείνουμε να επιλέξεις το μεγαλύτερο σε μέγεθος κράνος ώστε να είναι άνετο στην εφαρμογή και να μη σε περιορίζει ούτε να σου προκαλεί δυσφορία.

 

  • Ποιο είναι το ιδανικό κράνος για μένα;

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Rollaround, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε κράνη όπως: urbanfitnessracingκράνη ποδηλάτου για παιδιά και ενήλικες τα οποία παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των διαφόρων τύπων κράνους σχετίζονται με την εμφάνιση, το βάρος και τα διαφορετικά επίπεδα αερισμού.

Το καλύτερο κράνος που μπορούμε να σου προτείνουμε είναι αυτό που θα πληροί αυτά τα 4 σημεία:

– Να εφαρμόζει στο κεφάλι σου άνετα και με ασφάλεια.

– Να σου παρέχει την κάλυψη με την οποία νιώθεις περισσότερη σιγουριά.

– Να πληροί τα standards για τον τύπο άθλησης στο οποίο συμμετέχεις.

– Να παρέχει αρκετό αερισμό για το στυλ του skate που σου αρέσει.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και η τιμή μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός κράνους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του κράνους και τον τρόπο της σωστής εφαρμογής μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό μας οδηγό: Ποιο κράνος να πάρω; Οδηγός αγοράς για να επιλέξεις το κατάλληλο κράνος!

Πως μπορώ να καθαρίσω το κράνος μου | Rollaround
  • Πώς μπορώ να καθαρίζω το κράνος μου;

Τα κράνη πρέπει να πλένονται στο χέρι χρησιμοποιώντας νερό και ήπιο σαπούνι. Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσεις την εσωτερική επένδυση και έπειτα να ξεκινήσεις να καθαρίζεις την εξωτερική επιφάνεια με ένα πανάκι, νερό και σαπούνι. Η εσωτερική επένδυση μπορεί να πλυθεί κανονικά αλλά να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.

Τα κράνη είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορεί να καταστραφούν από πολλά κοινά καθαριστικά. Οι διαλύτες ή τα καθαριστικά με βάση το πετρέλαιο δεν ενδείκνυνται καθώς μπορούν να βλάψουν το κράνος και να μειώσουν τις προστατευτικές του ικανότητες.

  • Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστώ το κράνος μου;

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, η βροχή και το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει τα πλαστικά υλικά και θέτει σε κίνδυνο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του κράνους χωρίς να είναι ορατά τα ελαττώματα. Η διάρκεια ζωής ενός κράνους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία έως πέντε χρόνια κανονικής χρήσης. Η καθημερινή χρήση και η κακή φροντίδα μπορεί να απαιτεί την πιο συχνή αντικατάσταση του κράνους για να διασφαλιστεί η σωστή προστασία του κεφαλιού. Ένα κράνος πρέπει να αλλάζει πάντα μετά από μια μεγάλη κρούση, ακόμα και με μικρές ζημιές που δεν είναι ορατές.

  • Έριξα το κράνος μου κατά τη μεταφορά, θα καταστραφεί;

Μια συχνή απορία που έχουμε όλοι μας αφορά το κατά πόσο ασφαλές είναι να φοράμε ένα κράνος αφότου έχει αρκετά πεσίματα ή γδαρσίματα.

Ως προς την κατασκευή, η εξωτερική επένδυση στα περισσότερα κράνη συντελείται από έναν σκελετό EPS υψηλής πυκνότητας που καλύπτεται από ένα κέλυφος PVC όπου και παρέχει την επιθυμητή προστασία. Και ενώ είναι πολύ ανθεκτικά υλικά τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στις πτώσεις θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή καθώς όταν απορροφά μια κρούση μπορεί να καταστραφεί μερικώς ανεξάρτητα από το πόσο μαλακό ή όχι είναι το χτύπημα.

Σε περιπτώσεις μεγάλης κρούσης ή πολλών γδαρσιμάτων, οι εταιρείες προτείνουν την άμεση αντικατάσταση καθώς ενδέχεται να έχει επηρεάσει αρκετά το υλικό που περιβάλλει το κράνος και να μην προσφέρει προστασία πλέον.

Μπορώ να βάλω αυτοκόλλητα στο κράνος μου; | Rollaround
  • Μπορώ να βάψω το κράνος μου;

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να δώσουμε ένα πιο προσωπικό στυλ στο κράνος μας και να το διακοσμήσουμε με αυτοκόλλητα ή κάποιου είδους ζωγραφιά ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα το συνιστούσαμε.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας η χρήση χρωμάτων οποιουδήποτε είδους (μαρκαδόροι, spray κ.α.) για τη διακόσμηση του κράνους είναι αποτρεπτική καθώς αυτά περιέχουν ουσίες που μπορεί να καταστρέψουν και να επηρεάσουν αρνητικά τις προστατευτικές δυνατότητες του κράνους. Όπως επίσης η προσθήκη αυτοκόλλητων στο κράνος μπορεί να καταστρέψει τα εξωτερικά υλικά του κράνους.

Βέβαια πολλά απ’ τα κράνη βγαίνουν σε ιδιαίτερα χρώματα και πρωτότυπα γραφικά ώστε σίγουρα να βρεις το κράνος που θα σε συνοδεύει στην αγαπημένη σου δραστηριότητα παρέχοντάς σου ασφάλεια και υπέροχο στυλ!

  • Μπορώ να βάλω κάμερα στο κράνος μου;

Προφανώς και θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φωτογραφικό υλικό και videos από την αγαπημένη μας δραστηριότητα τοποθετώντας μια action camera στην κορυφή ή στο πλάι στου κράνους.

Η τοποθέτηση μιας κάμερας ή άλλων αξεσουάρ στα κράνη μπορεί να βλάψουν την εξωτερική επένδυση και πιθανώς να μειώσουν την αποτελεσματικότητά τους σε περίπτωση πρόσκρουσης οπότε η προσθήκη γίνεται αποκλειστικά με δική σου ευθύνη.

Μπορώ να βάλω κάμερα στο κράνος μου; | Rollaround
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κράνος μου για άλλα αθλήματα;

Τα κράνη που διαθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι αποκλειστικά για τη χρήση των δραστηριοτήτων όπως rollers, skateboards, scooters, ηλεκτρικά πατίνια, παιδικά πατίνια, ποδήλατα και για το πατινάζ.

Απαγορεύεται η χρήση τους για μηχανοκίνητα αθλήματα, μηχανές και μηχανοκίνητα scooters. Σε αθλήματα όπως η ιππασία,το snowboard/ski, το canyoning και είδη σχετικά με την ορειβασία θα πρέπει να συμβουλευτείς τα αντίστοιχα εξειδικευμένα καταστήματα και τον προπονητή/αρχηγό σου.

Όλα τα κράνη που διαθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχουν περάσει το ευρωπαϊκό πρότυπο ασφάλειας για κράνη ποδηλάτου DIN EN 1078:2012 + A1:2012.

 

Και μην ξεχνάς…να φοράς πάντα το κράνος σου, δώσε και εσύ το παράδειγμα στους μικρούς μας φίλους!

Κράνος για skate, rollers και πατίνια | Rollaround

Το κράνος είναι απαραίτητο, σώζει ζωές!

-> Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου, αν πάλι συνεχίζεις να νιώθεις μπερδεμένος μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να λύσουμε τις απορίες σου.

Μπορείς να μας στείλεις email στο info@rollaround.gr ή να μας βρεις στην σελίδα μας στο Facebook Rollaround.gr και στο προφίλ μας στο Instagram rollaround.gr !

 

Roll you around! logorollaround w171

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Stay up to date with the
latest news